Geen algemene afgelasting wedstrijden jeugd meer

TRAINING AJAX-REGEN-BAL

Ondanks de regen de afgelopen dagen werd er vandaag volop gespeeld op de terreinen van FC Veldegem dankzij geen algemene afgelasting en een terreinverzorger Gilbert die deze morgen vroeg uit de veren was.

Meer achtergrond info in de Krant van West-Vlaanderen:
“Al de hele week valt het water met bakken uit de lucht, maar tot een algemene afgelasting van het jeugdvoetbal in West-Vlaanderen komt het niet.
De scheidsrechters moeten dit weekend ter plaatse beslissen. Dit komt er in het licht van de nieuwe situatie die vanaf januari 2017 in voege treedt. Via e-Kickoff zal de thuisploeg zelf kunnen aangeven als haar terrein niet bespeelbaar is. Ten vroegste 48 uur voor de wedstrijd en ten laatste drie uur voor de aftrap zullen via e-Kickoff zowel de bezoekers als de scheidsrechter van dienst op de hoogte gebracht worden. Indien dit niet gebeurde, kan een ref uiteraard nog altijd ter plaatse oordelen dat het terrein onbespeelbaar is. Gezien het om afzonderlijke afgelastingen gaat, kunnen de ploegen onderling overeen komen om de wedstrijd op een later tijdstip in te halen.

Op die manier wil men meer wedstrijden laten doorgaan. Bij algemene afgelasting over de hele provincie gebeurde het vroeger wel eens dat in sommige delen van West-Vlaanderen voetballen wel mogelijk was. Het nieuwe systeem geldt enkel voor reserven- en jeugdwedstrijden, voor de eerste elftallen blijft de situatie ongewijzigd.”

Bron: http://kw.knack.be/west-vlaanderen/sport/voetbal/vanaf-januari-geen-algemene-afgelastingen-meer-in-het-jeugdvoetbal/article-normal-241991.html

Bij afgelasting zullen de ouders via de trainer verwittigd worden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s