“De delegee of afgevaardigde van een ploeg is een belangrijke functie in onze vereniging. Dit is de persoon die in contact komt met de bezoekende ploeg en de scheidsrechter en op die manier de uitstraling van de club verzorgt. “
Goede afspraken maken goede vrienden. Deze beschrijving wil bijdragen tot een correcte en en voorbeeldige jeugdwerking.
ALGEMEEN
- Wedstrijdbladen: Voor competitie-wedstrijden gebeurt dit digitaal met een persoonlijke login. De gerechtelijke correspondent kan deze aanmaken. Voor andere wedstrijden (tornooi, vriendschappelijk) zal de jeugdcoordinator deze wedstrijdbladen klaarleggen in het lokaal achterin de kantine.
- De afgevaardigde zorgt ervoor dat de spelers zich warm genoeg kleden voor de opwarming en dat de wisselspelers een trainingsjas dragen tijdens de wedstrijd (indien het weer dit vereist).
- De spelers, trainer en afgevaardigde krijgen na de wedstrijd een drankje. Bij uitwedstrijden (enkel competie-wedstrijden!) mag je ook drankbonnetjes aankopen. Je vraagt wel steeds een ontvangstbewijs die je kan binnenbrengen in de kantine voor terugbetaling.
- Zorgt er samen met trainer voor dat de spelers in het bezit zijn van hun officieel identiteitsbewijs bij officiėle wedstrijden. Tip: verzamel een copy (papier, foto, scan) van alle spelers in het begin van het seizoen voor in het geval van nood.
- Is een voorbeeld van fair-play en van beleefdheid en respect t.o.v. scheidsrechter, tegenstander en supporters! Houdt wisselspelers & ouders rustig bij eventuele problemen.
- De sportieve begeleiding en wedstrijd-coaching behoort niet tot de taken van de afgevaardigden. Dit sluit evenwel positieve aanmoedigingen tijdens de wedstrijd niet uit of bepaalde assistentie op vraag van de trainer
- Luistert naar de ouders en – indien nodig – deelt deze feedback met – in deze volgorde – de trainer, jeugdcoordinator en/of bestuur.
- Je promoot de aanwezigheid van spelers en ouders op de activiteiten van onze vereniging. Deze activiteiten worden met zorg en energie voorbereid en willen zowel de teamspirit bevorderen en alsook de kas spijzen zodat we een zo goed mogelijke omkadering van de jeugdwerking kunnen voorzien. Je bent zelf ook maximaal aanwezig.
- Klaarleggen spelerskledij: De kledij kan je oppikken in het lokaal achterin de kantine. De vuile kledij wordt na elke wedstrijd naar de kantine gebracht om te laten wassen. De kledij dient telkens nageteld worden zodat er geen stukken verloren gaan. Bij kapotte kledij, gelieve de jeugdcoordinator te verwittigen zodat er nieuwe kunnen besteld worden.
- EHBO materiaal en aangifteformulier ongeval kan je vinden in het lokaal achterin de kantine.
- Kritiek bespreek je liefst binnen de club (jeugdcoordinator, trainer, sportief verantwoordelijke, bestuur) om samen een probleem op te lossen.
- Kun je als afgevaardigde eens niet aanwezig zijn, gelieve een vervanger aan te duiden of dit ruim vooraf te melden zodat een vervanger kan aangeduid worden.
THUISWEDSTRIJD
- 15 minuten voor het afgesproken uur proberen aanwezig te zijn (met name: voor de tegenstander er is).
- Ontvangst bezoekers : deze mensen worden vriendelijk ontvangen en naar hun kleedkamer begeleid. De afgevaardigde wordt uitgenodigd naar de receptie om het (digitaal) wedstrijdblad in te vullen en een kopje koffie te drinken.
- Water: Er staat normaalgezien water klaar in het lokaal achterin de kantine. Indien niet aanwezig, water vragen in de kantine. Je geeft ook de bezoekers één fles water.
- Spelerskledij. Indien de andere ploeg ook in het blauw speelt, zorgen voor een andere kleur. De thuisploeg moet zich altijd aanpassen, dus op verplaatsing neem je enkel de blauw-zwarte uitrusting mee.
- Klaarzetten terrein: Eventueel helpen van de trainer bij het plaatsen van de doeltjes en potjes leggen. Een duiveltjesterrein meet 25x35m. Door de laatst spelende ploeg weer weg te zetten.
- De jeugdcoordinator zorgt voor de aanstelling van een scheidsrechter. Indien geen scheidsrechter komt opdagen, moet eerst de vraag gesteld worden aan de bezoekende ploeg of zij een vervanger kunnen aanstellen. Indien negatief dient de thuisploeg voor een aanduiding te zorgen.